MENU

Relatietherapie

We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben.
Sigmund Freud

Relatietherapie

Vanuit eigen ervaring weet ik dat een relatie ‘werken’ is. En bereid zijn om dit te doen. Relaties gaan niet als vanzelf, of toch de meeste niet. Als we verliefd zijn, zien we niet door de roes heen en staan onze voeten niet op de grond door het roze wolkje waarop we zweven. Maar wanneer de werkelijkheid terugkomt, zien we verschillen met onze partner. Hij of zij lijkt toch niet in het perfecte plaatje te passen… En toch voel je die liefde. Je kan niet loslaten. Hij of zij betekent toch iets...?

Samen met jullie kijk ik naar wat gaande is in de relatie en luister ik naar elk zijn verhaal, elk zijn eigen kijk, elk zijn eigen beleving en waar het volgens jullie fout loopt.

Ik kijk naar de patronen die zijn ontstaan binnen jullie relatie en hoe deze patronen in stand worden gehouden. We scheppen ruimte voor elk zijn verlangen en hoe dit in de relatie kan worden beantwoord. We maken de relatie helder.

Ik werk met verschillende technieken uit mijn postgraduaat opleiding 'Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving' maar ook met technieken uit de Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkelt door Dr. Sue Johnson. Omdat elk koppel zijn eigen ritme heeft, stem ik de weg af op jullie behoeften en het tempo dat jullie willen volgen. Hierbij houd ik ook rekening met het individu binnen het koppel.