MENU

Mijn verhaal

Mijn naam is Eveline Bleyenberg en ik ben geboren op 13 oktober 1979. Mijn man heb ik leren kennen in 2008 en in 2012 ben ik met hem getrouwd. Gelukkig in het leven, zo voel ik me en ontzettend dankbaar voor dit alles.

Mijn leven is niet altijd gelukkig geweest. Ik heb gezocht en gestreden om te staan waar ik nu sta. Op mijn 5de levensjaar heb ik een bijna-dood-ervaring gehad. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Het heeft me een andere kijk op de wereld gegeven. Een kijk die begin jaren 80’ niet aanvaard werd. Hierdoor heb ik me als kind heel alleen en onbegrepen gevoeld. Het was het begin van pijnlijke jaren…

Mijn verhaal

Op mijn 18 jaar leek het me verstandig om van ouderlijke thuis weg te gaan. Met enkele kleren en wat huishoudelijk materiaal ben ik vertrokken. Ik stond er alleen voor. Deze stap was niet gemakkelijk. Maar ik heb doorgezet. Ik heb in diverse werelden vertoefd.

Deze waaier aan levenservaring zie ik als een kracht waarmee ik in mijn eigen praktijk sta. Weinig onderwerpen zijn taboe voor me. Pijn is me niet onbekend. Jezelf niet geliefd voelen, onzeker zijn over je bestaan, ook dat is me niet onbekend.

In een praktijk van psychotherapie kan ik mensen helpen zoals ik mezelf heb geholpen. Ik kan mensen helpen hun weg naar het Licht terug te vinden, de weg naar innerlijke liefde, de weg naar vrijheid en het openen van hun hart.

Het is niet gemakkelijk om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Ik zie hulp vragen als een groot teken van kracht. Durven naar een onbekende stappen met je verhaal… Durven van jezelf bloot te geven, dat vraagt enorme kracht!

Wanneer mensen naar me toe komen met hun intieme, kwetsbare verhaal, voel ik me vereerd. Vereerd dat ik mag deel uitmaken in hun proces, dat ik hun mag helpen en steunen terug de juiste weg in hun leven te vinden. Het maakt me dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij stellen.

Curriculum Vitae

Mijn opleiding als Integratieve psychotherapeut heb ik gevolgd aan de Educatieve Academie te Berchem. Een integratieve psychotherapeut werkt vanuit verschillende therapeutische stromingen. Mijn kijk is daardoor breed en diep. Ik kijk naar jouw verleden, naar jouw toekomst en naar jou op dit moment in je leven. Jouw denken, voelen en doen in beweging of in verandering brengen. Naar je luisteren en met je praten en af en toe een methodiek inzetten die je verder brengt in je proces. Dit is mijn zielenwerk.

Naast psychotherapeut ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik ben werkzaam als procesbegeleidster in Positieve Heroriëntering bij Columbus, een afdeling van Wingerdbloei. Een procesbegeleidster werkt met gezinnen en begeleidt in hun interactieproces, zonder oplossingen aan te reiken. Het is het gezin aanzetten om anders te leren kijken naar crisissen en deze crisis te zien als kans en uitdaging om te veranderen en te groeien.

Verder heb ik volgende gespecialiseerde jaaropleidingen aan de Educatieve Academie afgerond: "Koppeltherapie", "Werken met Familieopstellingen", "Trauma" en "Kindertherapie". Daarnaast lees ik graag boeken met vakliteratuur. Ze dragen bij tot continu kennisvergroting en stimuleert mij om steeds dieper en breder te kijken naar de cliënt.