MENU

Mijn verhaal

Mijn naam is Eveline Bleyenberg en ik ben geboren op 13 oktober 1979. Mijn man heb ik leren kennen in 2008 en in 2012 zijn wij getrouwd. Gelukkig in het leven, zo voel ik me en ontzettend dankbaar voor dit alles.

Mijn leven is niet altijd gelukkig geweest. Ik heb gezocht en gestreden om te staan waar ik nu sta. Op mijn 5de levensjaar heb ik een bijna-dood-ervaring gehad. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Het heeft me een andere kijk op het leven gegeven. Een kijk die begin jaren ‘80 niet aanvaard werd. Hierdoor heb ik me als kind heel alleen en onbegrepen gevoeld. Het was het begin van pijnlijke jaren...

Mijn verhaal

Op mijn 18 jaar voelde het voor mij tijd om van ouderlijke thuis weg te gaan. Met enkele kleren en wat huishoudelijk materiaal ben ik vertrokken. Ik stond er alleen voor. Deze stap was niet gemakkelijk. Maar ik heb doorgezet. Ik heb in diverse werelden vertoefd.

Deze waaier aan levenservaring zie ik als een kracht waarmee ik in mijn eigen praktijk sta. Weinig onderwerpen zijn taboe voor me. Pijn is me niet onbekend. Jezelf niet geliefd voelen, onzeker zijn over je bestaan, ook dat is mij niet onbekend. De weg naar heling is niet vanzelfsprekend. Met hard werken en doorzetten kan je hart zich openstellen voor jezelf en de ander.

Mijn praktijk is gebaseerd op mensen begeleiden in hun proces. Hen helpen bij het vinden van de weg naar de innerlijke liefde, het openen van hun hart en naar zichzelf kijken vanuit warmte en mildheid.

Het is niet gemakkelijk om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Ik zie hulp vragen als een groot teken van kracht. Je verhaal vertellen en jezelf bloot geven, dat vraagt enorme moed. Zeker als je de persoon nog niet goed kent.

Wanneer mensen naar me toe komen met hun intieme, kwetsbare verhaal, voel ik me vereerd. Vereerd dat ik deel mag uitmaken in hun proces, dat ik hun mag helpen en steunen terug de juiste weg in hun leven te vinden. Het maakt me dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij stellen.

Curriculum Vitae

Mijn opleiding als Integratieve psychotherapeut heb ik gevolgd aan de Educatieve Academie te Berchem. Een integratieve psychotherapeut werkt vanuit verschillende therapeutische stromingen. Mijn kijk is daardoor breed en diep. Ik kijk naar jouw verleden, naar jouw toekomst en naar jou op dit moment in je leven. Jouw denken, voelen en doen in beweging of in verandering brengen. Naar je luisteren en met je praten en af en toe een methodiek inzetten die je verder brengt in je proces. Dit is mijn zielenwerk.

Daarnaast ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Momenteel ben ik werkzaam als procesbegeleidster in Positieve Heroriëntering bij Columbus, een afdeling van Wingerdbloei. Een procesbegeleidster werkt met gezinnen en begeleidt hun in het proces, zonder oplossingen aan te reiken. Het is het gezin aanzetten om anders te leren kijken naar crisissen en deze crisis te zien als kans en uitdaging om te veranderen en te groeien. Het is een heel dankbare job.

De twee jobs onderbouwen elkaar goed. Ze verrijken mij in wederkerigheid.

Verder heb ik volgende gespecialiseerde jaaropleidingen aan de Educatieve Academie afgerond:

 • Koppeltherapie
 • Traumaverwerking
 • Werken met Familieopstellingen
 • Kindertherapie

De opleiding fase 1 en fase 2 brainspotting heb ik via Bénédicte Leys, Brainspotting Belgium gevolgd.

Andere kortdurende opleidingen:

 • Coaching bij hoogbegaafdheid
 • Fundamental practitioner training, the GAIA method, trauma and de-armouring
 • Face reading door Glenna Trout
 • Geweldloos opvoeden en geweldloos verzet uit het gedachtengoed van Prof. Haim Omer
 • Positief Heroriënteren via Ligand en vzw Oranjehuis te Kortrijk
 • Reiki I en Reiki II inwijding
 • Shambhala I en Shambhala II inwijding