MENU

Wandeltherapie

Wandeltherapie is een andere vorm van therapie en kan aangewezen zijn bij personen die een één-op-één gesprek bedreigend ervaren. Bij wandelen wordt de aandacht verlegd naar de voeten en de omgeving. We laten ons leiden doorheen het bos. We volgen de weg van de geest of waarheen ons lichaam naar toe wil.

Wandeltherapie geeft een heel andere dynamiek in de relatie tussen cliënt en therapeut. Het worden ‘wandelende partners’. Het stappen kan meditatief werken waardoor gedachten en gevoelens vrij komen. Het praten tijdens de wandeling hangt van de cliënt af. Wat hij/zij wenst...

Wandeltherapie kan ‘verhelderend’ werken. De hersenen krijgen letterlijk meer zuurstof. Boslucht kan vrij worden ingeademd. Lichaam wordt in beweging gezet. Het hoofd is in rust. Er is ruimte om te luisteren naar jezelf zodat inzichten sneller voor de geest komen bij het wandelen.

Wandeltherapie

Natuurlijk kan iedereen aanvraag doen tot wandeltherapie. Soms is wandeltherapie een onderdeel van de behandeling of is het gewoon een aangename afwisseling van sessies in de praktijk.