MENU

Mijn verhaal

Mijn naam is Eveline Bleyenberg en ik ben geboren op 13 oktober 1979. Mijn man heb ik leren kennen in 2008 en in 2012 ben ik met hem getrouwd. Gelukkig in het leven, zo voel ik me en ontzettend dankbaar voor dit alles.

Mijn leven is niet altijd gelukkig geweest. Ik heb gezocht en gestreden om te staan waar ik nu sta. Op mijn 5de levensjaar heb ik een bijna-dood-ervaring gehad. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Het heeft me een andere kijk op de wereld gegeven. Een kijk die begin jaren 80’ niet aanvaard werd. Hierdoor heb ik me als kind heel alleen en onbegrepen gevoeld. Het was het begin van pijnlijke jaren...

Mijn verhaal

Op mijn 18 jaar leek het me verstandig om van ouderlijke thuis weg te gaan. Met enkele kleren en wat huishoudelijk materiaal ben ik vertrokken. Ik stond er alleen voor. Deze stap was niet gemakkelijk. Maar ik heb doorgezet. Ik heb in diverse werelden vertoefd.

Deze waaier aan levenservaring zie ik als een kracht waarmee ik in mijn eigen praktijk sta. Weinig onderwerpen zijn taboe voor me. Pijn is me niet onbekend. Jezelf niet geliefd voelen, onzeker zijn over je bestaan, ook dat is me niet onbekend.

In een praktijk van psychotherapie kan ik mensen helpen zoals ik mezelf heb geholpen. Ik kan mensen helpen hun weg naar het Licht terug te vinden, de weg naar innerlijke liefde, de weg naar vrijheid en het openen van hun hart.

Het is niet gemakkelijk om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Ik zie hulp vragen als een groot teken van kracht. Durven naar een onbekende stappen met je verhaal… Durven van jezelf bloot te geven, dat vraagt enorme kracht!

Wanneer mensen naar me toe komen met hun intieme, kwetsbare verhaal, voel ik me vereerd. Vereerd dat ik mag deel uitmaken in hun proces, dat ik hun mag helpen en steunen terug de juiste weg in hun leven te vinden. Het maakt me dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij stellen.

Psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker. Omdat ik de diepgang tussen mensen miste, volg ik de postgraduaatopleiding 'Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving' aan de Educatieve Academie te Berchem.

Interactionele Vormgeving is een relatief nieuwe stroming, waarbij verschillende therapeutische stromingen samengebracht worden in een nieuwe therapievorm. Interactionele Vormgeving bekijkt de mens als een uniek wezen, met zijn eigen verleden, persoonlijkheid en culturele achtergrond. De therapie moet zich aanpassen aan deze unieke mens, en niet andersom. Een therapeut in de Interactionele Vormgeving zal zijn werkwijze daarom steeds toetsen aan de belevingswereld, de ‘ingang’ en het specifieke probleem van de cliënt.

Een psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving werkt met gesprekstherapie maar maakt daarnaast ook gebruik van creatieve technieken, werken met beelden, meditatie en lichaamswerk.

Bijscholing

Naast deze opleidingen, heb ik de jaaropleidingen ‘Koppeltherapie’ en ‘Werken met Familieopstellingen’ en 'Kindertherapie' gevolgd en voltooid. Deze jaaropleidingen heb ik gevolgd aan de Educatieve Academie te Berchem. Een attest van jeugdverantwoordelijke is in mijn bezit.

Andere opleidingen zijn ‘Positief Heroriënteren’ en ‘Geweldloos opvoeden’ die ik tijdens een stage bij Columbus Wingerdbloei te Antwerpen heb gevolgd. Ik heb me toegelegd op ‘Face Reading’ en ik heb Reiki I en Reiki II inwijding gehad. Zoals je ziet, blijvend bijscholen hoort bij mijn taak van psychotherapeut.